Preuzmite Janinu brošuru za trudnice i dojilje - jana

Preuzmite Janinu brošuru za trudnice i dojilje

Razdoblje trudnoće posebno je razdoblje u životu žena. To blaženo stanje, osim radosti, većini donosi i slatke brige te brojne buduće mame posežu za njima namijenjenom literaturom. Upravo smo iz tog razloga u suradnji s Nestleom, za vas pripremili zanimljivu i edukativnu brošuru.

Podsjetimo, puno je toga o čemu treba voditi brigu tijekom trudnoće,  a posebnu pažnju treba pridati dovoljnom unosu tekućine. Voda doprinosi održanju normalne psihičke i kognitivne funkcije te sudjeluje u normalnoj regulaciji tjelesne temperature, a tijekom trudnoće ima i dodatne zadaće. Tako se, primjerice, povećava volumen krvi  kako bi se osiguralo adekvatno dopremanje hranjivih tvari djetetu, a  voda je također potrebna i radi stvaranja plodne vode.

Sve to zahtijeva dovoljan unos tekućine, a najbolje je piti negaziranu mineralnu vodu koja ima povoljan omjer mineralnih tvari, posebice kalcija i magnezija. Briga o dovoljnom unosu vode vrlo je važna i tijekom dojenja, a pijenje vode treba poticati i kod djece od najranije dobi jer su upravo ona najpodložnija dehidraciji .

Ovo je samo jedan mali dio onoga što zasigurno zanima sve buduće majke, a puno više  možete doznati  u našoj brošuri koju možete preuzeti ovdje.