Jana Sport - jana

Jana Sport 0,75 l PET

Izvrsna doza hidracije za sve oblike sportskih aktivnosti dostupna u praktičnom i posebno prilagođenom pakiranju koje je oblikovano tako da stane u utor na biciklu te sadrži sportski hvat kako bi konzumacija prilikom sportskih aktivnosti bila maksimalno ugodna.

Jana Sport 0,75 l namijenjena je aktivnim osobama i sportašima te svima kojima je potrebna veća doza hidracije te su u potrazi za praktičnim pakiranjem koje ih neće ometati prilikom aktivnosti kao što su: trčanje, vožnja bicikla, planinarenje, fitness te timski sportovi.

  • Praktična za držanje
  • Stane u nosač boca
  • Prava mjera uz svaki sport

JESTE LI ZNALI?

  • voda je ključna u sportu; potrebna je za normalnu termoregulaciju organizma, kognitivne sposobnosti, transport hranjivih tvari u stanice, otklanjanje toksina, podmazivanje zglobova...
  • više od 50% sportaša, od onih u profesionalnim sportovima, do onih na fakultetima, srednjim školama i mlađe djece, već dolaze na sportske aktivnosti nedovoljno hidrirani
  • za bolje rezultate i sveukupno zdravlje, u tjelesnu aktivnost je bitno ući s dobrim statusom hidracije
  • nedovoljna hidracija povezana je s lošijim raspoloženjem, te osjećajem povećanog napora i boli
  • osobe koje su već uoči vježbanja nedovoljno hidrirane, slabije se odvodi toplina, pri čemu se organizam jače zagrijava i opterećuje kardiovaskularni sustav
  • preporuka stručnjaka je popiti 500 ml vode 2 sata uoči tjelesne aktivnosti, za što je Jana odličan izbor

Strategija unosa tekućine uoči tjelesne aktivnosti

Prema preporukama stručnjaka, u aktivnost je bitno ući s dobrim statusom hidracije, a tijekom tjelesne aktivnosti unositi dovoljno tekućine kako bi se spriječila dehidracija, koja negativno utječe na raspoloženje, percepciju napora i osjećaj boli.

Praktičan savjet je popiti 400-600 ml vode 2 sata uoči tjelesne aktivnosti, pri čemu je bočica Jane od 750ml odličan izbor. Iz iskustva stručnjaka koji se bave sportskom medicinom, bočice sa zadanim volumenom tekućine koju treba popiti, učinkovit su alat za prevladavanje ovog izazova. Stoga će, uz signal podsjetnika dva sata uoči treninga, bočica Jane biti pravi saveznik u pripremi organizma za tjelesnu aktivnost.

Tijekom tjelesne aktivnosti

Najnovije studije pokazuju da precizan plan unosa tekućine tijekom tjelesne aktivnosti nije presudan za natjecanja ili treninge nižeg intenziteta u trajanju 1 do 2 sata i pri nižim temperaturama. Izvorno čista Jana, koja sadrži 500 mg minerala u litri, je lagana mineralna voda koju je dobro imati pri ruci za par gutljaja revitalizirajućeg prirodnog osvježenja.

Kod intenzivne tjelesne aktivnosti, duže od 90 minuta, posebice u toplim uvjetima, potreban je individualni plan hidracije kako bi se postigla normalna termoregulacija, te srčano-žilna i mišićna funkcija. U tim slučajevima treba voditi računa i o dodatnom unosu elektrolita i ugljikohidrata.

Nakon tjelesne aktivnosti

Brza nadoknada vode, ugljikohidrata i elektrolita poboljšava oporavak nakon vježbanja i smanjuje umor. Uravnotežena prehrana i obroci bogati hranjivim tvarima te dovoljan unos vode omogućiti će organizmu oporavak i pripremiti ga za nove izazove.

Jana, svojom besprijekornom izvornom čistoćom i mineralnim sastavom, kojeg odlikuje balans kalcija i magnezija, krijepi tijelo i prirodna je podrška u cjelodnevnoj hidraciji tjelesno aktivnih osoba svake životne dobi.

Literatura:

Ayotte D, Corcoran MP (2018) Individualized hydration plans improve performance outcomes for collegiate athletes engaging in in-season training. Journal of the International Society of Sports Nutrition (2018) 15:27.

Kenefick RW (2018) Drinking Strategies: Planned Drinking Versus Drinking to Thirst. Sports Med. 48:31-37.

McDermott BP et al. (2017) National Athletic Trainers’ Association Position Statement: Fluid Replacement for the Physically Active. Journal of Athletic Training. 52(9):877–895.

Sawka MN (2007) American College of Sports Medicine position stand. Exercise and fluid replacement. Medicine and Science in Sports and Exercise. 39(2):377-90.

Jana sport

Cookie policy

Klikom na Prihvati i zatvori koristit ćemo alate na drugim internetskim stranicama da bismo vam pružili prilagođene informacije u marketinške svrhe putem partnera, uključujući one izvan naše web stranice. Njima se omogućuju prilagođeni mrežni oglasi i proširene mogućnosti analize i procjene koje se odnose na ciljnu skupinu i ponašanje korisnika. Također pristajete i na to da se podaci mogu prenositi i u treće zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora bez odgovarajuće razine zaštite podataka (posebno SAD-a).

Klikom na Postavke kolačića možete pregledati sve opcije, uključujući kontrole za odbijanje upotrebe kolačića za prilagodbu i informacije o kontrolama na razini preglednika za odbijanje nekih ili svih kolačića za druge upotrebe. Svoju privolu u bilo kojem trenutku možete odbiti ili povući u Postavkama kolačića na ovoj web stranici. Više o politikama privatnosti i kolačićima možete pročitati ovdje: Politika privatnosti i Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke kolačića Prihvati i zatvori Prihvati i zatvori