Koju god dijetu izabrali, višak kilograma neće nestati bez dovoljnog unosa vode - jana

Koju god dijetu izabrali, višak kilograma neće nestati bez dovoljnog unosa vode

Pitanja s kojima kreće borba

Ukoliko ste odlučili krenuti u borbu s viškom kilograma vjerojatno morate promijeniti neke životne navike. Uz osnovna pitanja koja su pretpostavka mršavljenja poput: „Krećem li se dovoljno i jedem li pravilno?“ ukoliko želite pobjedu na ovom polju morate si postaviti još jedno važno pitanje: „Pijem li dovoljno?“

Važnost dovoljne hidracije ima presudnu ulogu u organizmu jer voda sudjeluje u brojim procesima – doprinosi boljoj probavi, održava kožu glatkom i svilenkastom, ubrzava metabolizam. Preporučeni dnevni unos vode od 8 čaša se povećava ovisno o naporu kojem se izlažete (recimo vježbanju) ili povišenoj vanjskoj temperaturi. Dakle, ukoliko ovo ljeto planirate izgubiti višak kilograma, voda će  biti vaš glavni saveznik!

Spriječite gomilanje kilograma

Znate li da glad i žeđ imaju slične simptome poput „kruljenja u želucu“? Zato se prije uzimanja obroka sjetite kada ste zadnji puta popili čašu vode. Ako teško pratite koliko pijete dnevno poslužite se trikom – dnevnu količinu stavite vode u bocu i na taj način pratite koliko vode ste popili. Osjećaj žeđi označava da ste već u stanju lagane dehidracije, a ukoliko ne prepoznate razliku između žeđi i gladi, u organizam ćete umjesto zdrave vode unijeti dodatne kalorije iz hrane koje vam nisu potrebne.

Pravilnom hidracijom ubrzajte metabolizam

Dovoljan unos vode ubrzat će vaš metabolizam koji je nužan dio ozbiljne pretpostavke gubitka kilograma. Dehidracija usporava metabolizam masti, a voda daje osjećaj sitosti. Naravno, da bi se došlo do rezultata potrebno je paziti na pravilnu prehranu i uvesti vježbanje.

Dovoljno sna

Neka istraživanja dokazuju da mozak drugačije reagira na hranu kada je osoba odmorna ili nenaspavana. Kod umorne će se osobe češće javljati potreba za slanom i slatkom hranom. Dakle, ako je plan mršavljenje, planirajte i dovoljno odmora!

Vježbanje i voda

Kretanje i vježbanje neizostavni su dio plana gubitka viška kilograma. Koju god aktivnost odabrali važno je da tijelu osigurate podršku u vidu pravilne hidracije. Znojenjem gubite kilograme, ali i vodu stoga je važno piti prije, za vrijeme i nakon treninga. Kako bi ostvarila potpuni učinak i pokrenula vaše tijelo, vodu pijte postepeno.

Praktično i kvalitetno

Zbog svog prepoznatljivog i blagog okusa, kakvoće vode te praktičnog pakiranja, prirodna mineralna voda Jana bit će vaš idealan partner u borbi protiv viška kilograma.

jana, održivost, iz poštovanja prema prirodi, rpet, reciklirana plastika

Cookie policy

Klikom na Prihvati i zatvori koristit ćemo alate na drugim internetskim stranicama da bismo vam pružili prilagođene informacije u marketinške svrhe putem partnera, uključujući one izvan naše web stranice. Njima se omogućuju prilagođeni mrežni oglasi i proširene mogućnosti analize i procjene koje se odnose na ciljnu skupinu i ponašanje korisnika. Također pristajete i na to da se podaci mogu prenositi i u treće zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora bez odgovarajuće razine zaštite podataka (posebno SAD-a).

Klikom na Postavke kolačića možete pregledati sve opcije, uključujući kontrole za odbijanje upotrebe kolačića za prilagodbu i informacije o kontrolama na razini preglednika za odbijanje nekih ili svih kolačića za druge upotrebe. Svoju privolu u bilo kojem trenutku možete odbiti ili povući u Postavkama kolačića na ovoj web stranici. Više o politikama privatnosti i kolačićima možete pročitati ovdje: Politika privatnosti i Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke kolačića Prihvati i zatvori Prihvati i zatvori