Kapljice pomogle "Kreativnim radionicama" udruge Orahovica - jana

Kapljice pomogle “Kreativnim radionicama” udruge Orahovica

Ispisujući inspirativne poruke na stranici www.vodasporukom.com   mnogi su sudjelovali u prikupljanju kapljica, koje su se pretočile u donaciju, za udrugu koja svojim aktivnostima i radionicama pomaže osobama s invaliditetom da steknu osjećaj pripadnosti društvu.

Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica osnovana je 2008. godine i broji 98 članova, većinom s invaliditetom. Članovi udruge su i djeca s invaliditetom od 4 godine nadalje, a pojedini članovi udruge su 100% invalidi. Udruga broji i nekoliko volontera koji svojim angažmanom oplemenjuju svakodnevicu njenih korisnika.

Cilj udruge je okupljanje i učlanjivanje osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, na području grada Orahovice i šire, te okupljanje stručnih djelatnika koji bi svojim dobrovoljnim radom omogućili invalidnim osobama integraciju u društvo.

Projekt “Kreativna radionica s Janom” odvijat će se u 6 radionica među kojima su izrada raznih predmeta od plastičnih boca, oslikavanje predmeta od stakla, decoupage salvetna tehnika, modeliranje, izrada nakita i sl. Ovakvim aktivnostima kod osoba s invaliditetom stvara se osjećaj pripadnosti društvu i razvija zainteresiranost za okolinu. Članovi udruge djelovat će u pojedinim radionicama ovisno o njihovim sposobnostima te će nakon završetka projekta prezentirati svoje radove na manifestacijama održanim u gradu Orahovica.

“Želja nam je bila uključiti sve naše članove u aktivnosti ovog projekta na način da se skupimo, da zajedno napravimo nešto korisno za grad, udrugu i njene članove. Hvala Jani na ovoj donaciji, svim volonterima koji nam pomažu, roditeljima na svemu što čine za ovu djecu, a mi ćemo i dalje biti na raspolaganju i pomoći koliko možemo. Osnovni cilj našeg djelovanja je približiti naše članove ravnopravnom životu društvene zajednice te im olakšati životni put.“– izjavila je predsjednica Udruge za pomoć invalidnim osobama Orahovice Marija Macanić.

Uključite se i Vi u Janinu inspirativnu misiju u kojoj je dovoljno učiniti malu stvar za veliko dobro djelo. Posjetite www.vodasporukom.com, doznajte više informacija o kampanji i donirajte svoju kapljicu za sljedeći humanitarni projekt.