Jani dodijeljen CarbonFree® certifikat - jana

Jani dodijeljen CarbonFree® certifikat

Ponosno ističemo da je Jana, prirodna izvorska voda, dobila CarbonFree® certifikat i time postala prvi proizvod u regiji kojem je dodijeljen certifikat Carbonfund.org Foundation Inc.

Partnerskim odnosom s Carbonfund organizacijom i NSF International, Jamnica želi zadržati visoke standarde u zaštiti okoliša te ukazati na nužnost društveno odgovornog poslovanja koji predstavlja temelj budućeg planiranja i poslovanja tvrtke. Carbonfund.org Foundation Inc. vodeća je neprofitna organizacija koja se bavi smanjenjem utjecaja na klimatske promjene, a NSF International je svjetska nezavisna organizacija koja uspostavlja standarde, certificira i testira kvalitetu hrane, vode i ostalih proizvoda kako bi potvrdila kvalitetu i sigurnost proizvoda namijenjenih potrošačima.

CarbonFree® certifikat predstavlja vjerodostojan i transparentan način kojim se pokazuje inicijativa smanjenja ugljičnog otiska tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. Ugljični otisak promiče pozitivan, ekološki svjestan imidž tvrtke, a koristi se u strateškom i operativnom planiranju, izvještavanju o okolišu i planiranju ušteda. Većom energetskom učinkovitošću povećava se konkurentnost, odražava korporativna svijest i odgovornost te praćenje trendova na globalnom tržištu.

Za dobivanje CarbonFree® certifikata Jamnica d.d. je određivala ugljični otisak svojih proizvoda. Ugljični otisak (Carbonfootprint, CFP) je mjera utjecaja ljudskih aktivnosti na okoliš preko emisije stakleničkih plinova izražene u jedinicama ugljičnog dioksida. Pri mjerenju se uzimaju u obzir izravne i neizravne emisije, a izražavaju se u tonama CO
2. Ugljični je otisak usko povezan s korištenjem energije: što se energija efikasnije troši, to je manji ugljični otisak, odnosno emisija CO
2. Ugljični otisak određivao se metodom procjene cjelokupnog životnog ciklusa Jane, Life Cycle Assessment (LCA), koja predstavlja istraživanje i procjenu utjecaja pojedinog proizvoda na okoliš. Životni ciklus predstavlja cjelokupni izračun za odabrani proizvod od proizvodnje repromaterijala, proizvodnje proizvoda, distribucije, korištenja i konačnog odlaganja ambalaže.

Jana je nositelj NSF certifikata od 2008. godine. Certifikacija zahtijeva učestalu kontrolu proizvoda i nadzor proizvodnog procesa kako bi se potvrdilo ispunjenje strogih zahtjeva kvalitete i sigurnosti proizvoda. Uz znak NSF, koji potvrđuje odanost i brigu za zdravlje i sigurnost naših potrošača, znak CarbonFree® predstavlja cjelovit proces koji se koristi za smanjenje emisija stakleničkih plinova i dokazuje društveno odgovorno ponašanje Jamnice d.d. prema okolišu.

Jamnica je, prateći svjetske trendove, prepoznala je vrijednost CarbonFree® certifikata, kojim potvrđuje svoje opredjeljenje za održivi razvoj i zaštitu okoliša.

Cookie policy

Klikom na Prihvati i zatvori koristit ćemo alate na drugim internetskim stranicama da bismo vam pružili prilagođene informacije u marketinške svrhe putem partnera, uključujući one izvan naše web stranice. Njima se omogućuju prilagođeni mrežni oglasi i proširene mogućnosti analize i procjene koje se odnose na ciljnu skupinu i ponašanje korisnika. Također pristajete i na to da se podaci mogu prenositi i u treće zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora bez odgovarajuće razine zaštite podataka (posebno SAD-a).

Klikom na Postavke kolačića možete pregledati sve opcije, uključujući kontrole za odbijanje upotrebe kolačića za prilagodbu i informacije o kontrolama na razini preglednika za odbijanje nekih ili svih kolačića za druge upotrebe. Svoju privolu u bilo kojem trenutku možete odbiti ili povući u Postavkama kolačića na ovoj web stranici. Više o politikama privatnosti i kolačićima možete pročitati ovdje: Politika privatnosti i Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke kolačića Prihvati i zatvori Prihvati i zatvori