Jana “voda s porukom” opremila dom za psihički bolesne odrasle osobe - jana

Jana “voda s porukom” opremila dom za psihički bolesne odrasle osobe

Nova humanitarna akcija kampanje Jana “voda s porukom” pomogla je u opremanju samostalnih jedinica Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku.

Domu je osnovna djelatnost pružanje usluge skrbi psihički bolesnim odraslim osobama izvan vlastite obitelji. Kroz individualan pristup osobi, konačan cilj skrbi je rehabilitacija osobe, odnosno poboljšanje radnih i socijalnih vještina koje su prijeko potrebne za rad i život.

Djelatnici Doma zalažu se za smanjenje predrasuda i destigmatizaciju psihički bolesnih osoba, zaštitu i poštivanje ljudskih prava i dostojanstva, njihovu jednakost i prihvaćenost u društvu, drugim riječima inkluzivno društvo.

Ove godine Dom je krenuo u deinstitucionalizaciju kako bi korisnici živjeli što sličnije životu u obitelji. Upravo iz tog razloga, Jana je uz pomoć mnoštva ljudi koji su ispisivali svoje inspirativne poruke na stranici www.vodasporukom.com donirala Domu potrebnu bijelu tehniku kako bi štićenici imali što veseliji i perspektivniji početak nove 2014.godine.