JANA VITAMIN + collagen - jana

JANA VITAMIN + collagen

Gledajući obiteljske albume ili se zabavljajući uz aplikacije koje nas preobražavaju na vremenskoj skali, možemo uočiti specifične promjene koje se događaju u našem izgledu. Održavanje mladolikog izgleda uvelike je povezano s dinamikom promjena na koži, a kad se govori o izgledu i strukturi kože jednostavno je nemoguće izostaviti riječ kolagen.

Kolagen je kompleksan vlaknasti protein u tijelu koji, zahvaljujući svojim mehaničkim svojstvima doprinosi čvrstoći, gipkosti i stalnoj obnovi stanica kože, pa je od vitalnog značaja za njenu elastičnost. U organizmu se sintetiziraju razni tipovi kolagena, ovisno o potrebi i svaki od njih ima specifična mehanička svojstva. Kolagen je također sastavni dio tetiva i hrskavica, kosti, mišića, unutarnjih organa, krvnih žila, oka, zuba… što ga čini posebno važnim za cjelokupno zdravlje i vitalnost.

Zdrave navike za ljepotu

Iako je nemoguće u životu imati sve pod kontrolom, aktivnom brigom o zdravlju i izgledu možemo imati pozitivan utjecaj na brojne promjene, pa tako i učinke neminovne vremenske skale po kojoj kročimo iz dana u dan.

Naime, starenjem se usporava proizvodnja kolagena te slabi struktura stanica. Koža postaje tanja i osjetljivija te se pojačano bora, kosa gubi vitalnost, tetivama i ligamentima se smanjuje elastičnost a zglobovi postaju krući i manje pokretni. No, postoje načini kako usporiti ove promjene, što uvelike ovisi o našim životnim navikama.

Među rizičnim navikama su pušenje i pretjerano izlaganje suncu, koji su izrazito nepovoljni. Pušenje djeluje degradirajuće na kolagen, pa tkiva brže stare, što se ogleda u jačem boranju kože. Također, pretjerano izlaganje suncu dovodi do oštećenja kože i nemogućnosti njene regeneracije.

Uz odgovarajuću tjelesnu aktivnost i dovoljno sna, pravilna prehrana donosi brojne koristi. Kolagen je bjelančevina koja se prirodno nalazi u hrani poput ribe i mesa. Naše tijelo u procesu probave razgrađuje kolagen, kao i ostale proteine iz hrane, na aminokiseline koje se apsorbiraju u cirkulaciju. Kolagen, potreban našem tijelu, sintetizira se zatim u našim stanicama iz aminokiselina, pri čemu su neophodni vitamin C i mineral cink. Zato nutritivno bogata prehrana, poput mediteranske, koja se temelji na unosu voća, povrća, grahorica, orašastih plodova, sjemenki, cjelovitih žitarica, ribe, nemasnog mesa i mliječnih proizvoda, maslinovom ulju i začinskom bilju, donosi brojne zdravstvene benefite.

Dovoljan unos vode također je iznimno važan i često podcijenjen, a suha koža može ukazivati i na nedovoljan unos tekućine. Kvalitetna hidracija, koja nam je pri ruci u pokretu, saveznik je u održavanju vitalnosti pri savladavanju ritma užurbane svakodnevice, osobito ako donosi funkcionalne aktivne komponente.

JANA VITAMIN + collagen

Nova zvijezda koja blista na sceni funkcionalnih napitaka je JANA VITAMIN + collagen.

Nježnog okusa maline, JANA VITAMIN +collagen idealno spaja benefite ukusnog napitka s ciljanom funkcionalnošću. Ona donosi formulaciju s kolagenom, vitaminom C i mineralom cinkom.

Vitamin C i mineral cink imaju brojne, životno važne uloge za naš organizam, među kojima se ističu doprinos vitamina C u normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože te doprinos cinka u održavanju normalne kože te normalnoj sintezi proteina, uključujući kolagen.

JANA VITAMIN +collagen je izvor vitamina C te u 500 ml napitka donosi 100% njegovog preporučenog dnevnog unosa, kao i minerala cinka, koji će zadovoljiti 37.5% preporučenog dnevnog unosa. Pored toga, JANA VITAMIN +collagen u 500 ml sadrži i 2.5 grama kolagena.

Normalno stvaranje kolagena predstavlja za naše tijelo koristan fiziološki učinak, a vitamin C je neophodan u izgradnji, stabilizaciji i pojačanju njegove specifične spiralne građe. Na taj način, uz pomoć esencijalnih nutrijenata, minerala cinka i vitamina C, stvaranjem kolagena se izgrađuje struktura kože i drugih tkiva u organizmu.

JANA VITAMIN +collagen, koja, uz sadržaj kolagena, u 500 ml zadovoljava cjelokupni dnevni preporučeni unos vitamina C, te više od trećine preporučenog unosa cinka je niskoenergetski napitak, bez konzervansa, umjetnih boja i umjetnih aroma, baziran na omiljenoj vodi Jana.

JANA VITAMIN +collagen je tu, kreirana za trenutke kad smo posvećeni sebi, usprkos dnevnom ritmu i onome što se događa oko nas.

Lijepo je imati pratitelja koji nas podržava u nastojanju da budemo u svom najboljem izdanju, na životnom putu punom izazova i da se pri tome osjećamo zadovoljno u svojoj koži.

Cookie policy

Klikom na Prihvati i zatvori koristit ćemo alate na drugim internetskim stranicama da bismo vam pružili prilagođene informacije u marketinške svrhe putem partnera, uključujući one izvan naše web stranice. Njima se omogućuju prilagođeni mrežni oglasi i proširene mogućnosti analize i procjene koje se odnose na ciljnu skupinu i ponašanje korisnika. Također pristajete i na to da se podaci mogu prenositi i u treće zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora bez odgovarajuće razine zaštite podataka (posebno SAD-a).

Klikom na Postavke kolačića možete pregledati sve opcije, uključujući kontrole za odbijanje upotrebe kolačića za prilagodbu i informacije o kontrolama na razini preglednika za odbijanje nekih ili svih kolačića za druge upotrebe. Svoju privolu u bilo kojem trenutku možete odbiti ili povući u Postavkama kolačića na ovoj web stranici. Više o politikama privatnosti i kolačićima možete pročitati ovdje: Politika privatnosti i Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke kolačića Prihvati i zatvori Prihvati i zatvori