Jana pomaže djeci sa složenim komunikacijskim potrebama - jana

Jana pomaže djeci sa složenim komunikacijskim potrebama

Kampanja Jana “Voda s porukom” novu 2014. godinu odlučila je započeti projektom pomoći za dječji vrtić Latica.

Dječji vrtić Latica iz Zadra je predškolska ustanova koja provodi posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za djecu (do polaska u školu) s motoričkim oštećenjima, sniženim intelektualnim sposobnostima, oštećenjima vida, oštećenjima sluha, poremećajima govorno-jezičnog razvoja i komunikacije, autizmom i višestrukim teškoćama.

Cilj rada je različitim edukacijsko-rehabilitacijskih postupcima osigurati uvjete za poticanje socijalnog, emocionalnog, intelektualnog i tjelesnog razvoja.

U nastojanjima da se djeci omoguće što kvalitetniji rehabilitacijski postupci u tijeku je razvijanje potpomognute komunikacije, odnosno metode alternativne i augumentativne komunikacije (AAC) za djecu koja teško razvijaju govor i djecu koja imaju komunikacijske teškoće.

Aktivnostima na projektu „Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama” (www.ict-aac.hr) za pedagošku 2013/14. godinu obuhvaćeno je 70 djece u dječjem vrtiću Latica. “Posebne programe ostvaruju: defektolozi – odgojitelji, defektolozi rehabilitatori, logopedi, psiholozi, fizioterapeuti i medicinske sestre.

Elektronička pomagala koja se koriste u istu svrhu čine komunikatori (snimljene riječi, audiopomagalo) i različite aplikacije na tablet računalima čija je kvaliteta u povezivanju slike i zvuka, odnosno simbola i riječi dodirom (audiuvizualno pomagalo).

Prvim ovogodišnjim projektom Jana”Voda s porukom” na svojoj web stranici www.vodasporukom.com uspješno je završila humanitarnu akciju nabavke potrebnih komunikatora te iPada čije se korištenje temelji na upotrebi sličica, slikovnih aplikacija koje djeci pomažu u kontaktu, komunikaciji i poticanju govorno-jezičnog razvoja.

Pomoći možete i vi! Svoje poruke možete unositi na www.vodasporukom.com i dijeliti ih na društvenim mrežama čime se prikupljaju kapljice koje će se potom pretočiti u donacije.

Svakom Vašom porukom korak smo bliže ostvarivanju humanitarnih ciljeva koji su pred nama i koji će nam omogućiti da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije u ovim trenucima.

Uključite se u Janinu inspirativnu misiju u kojoj je dovoljno učiniti malu stvar za veliko dobro djelo.

Više informacija o sljedećim humanitarnim ciljevima pronađite na www.vodasporukom.com

Cookie policy

Klikom na Prihvati i zatvori koristit ćemo alate na drugim internetskim stranicama da bismo vam pružili prilagođene informacije u marketinške svrhe putem partnera, uključujući one izvan naše web stranice. Njima se omogućuju prilagođeni mrežni oglasi i proširene mogućnosti analize i procjene koje se odnose na ciljnu skupinu i ponašanje korisnika. Također pristajete i na to da se podaci mogu prenositi i u treće zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora bez odgovarajuće razine zaštite podataka (posebno SAD-a).

Klikom na Postavke kolačića možete pregledati sve opcije, uključujući kontrole za odbijanje upotrebe kolačića za prilagodbu i informacije o kontrolama na razini preglednika za odbijanje nekih ili svih kolačića za druge upotrebe. Svoju privolu u bilo kojem trenutku možete odbiti ili povući u Postavkama kolačića na ovoj web stranici. Više o politikama privatnosti i kolačićima možete pročitati ovdje: Politika privatnosti i Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke kolačića Prihvati i zatvori Prihvati i zatvori