DETOX - jana

DETOX

Današnji užurbani način života te manjak vremena za brigu o vlastitom zdravlju opterećuju naš organizam, a to se manifestira na razne načine. Naše tijelo šalje nam signale kao što su višak kilograma, usporen metabolizam ili psihofizički umor. Detoksikacija je jedan od načina kako vratiti tijelo u prirodnu ravnotežu, stoga je njeno prakticiranje više puta godišnje postalo ne samo preporučljivo, već i nužno.

U borbi protiv toksina neophodan je adekvatan unos tekućine. Organizam obavljanjem osnovnih vitalnih funkcija, disanjem i znojenjem, gubi tekućinu i elektrolite koje je, između ostalog, potrebno nadomjestiti svakodnevnom konzumacijom dovoljne količine vode.

Zbog svojih karakteristika, iskonski čista voda Jana savršeno se uklapa u plan detoksikacije jer osigurava potrebnu tekućinu za eliminaciju toksina iz organizma, a njen idealan omjer minerala kalcija i magnezija te niski sadržaj natrija, dodatni su razlozi zašto je upravo Jana prvi izbor za naš organizam. Blago lužnati pH Jane u skladu je s pH vrijednošću naše krvi što dodatno doprinosi optimiziranju zdravlja.

Detoksikacija nas potiče na povećani unos zdravijih i nutritivno bogatijih namirnica koje tijelu osiguravaju optimalan unos kalorija, vitamina, minerala i tekućine. Stoga, prilikom procesa čišćenja organizma, nemojte pribjegavati brzim i jednostavnim rješenjima, već se pridržavajte niže navedenih savjeta.

Savjeti za uspješnu detoksikaciju:

1. Voće i zeleno povrće

Konzumirajte što više voća i povrća u bilo kojem obliku – svježe, suho, smrznuto ili u vlastito spravljenim sokovima

Neka temelj vaš prehrane bude tamno zeleno lisnato povrće, kupusnjače i korjenasto povrće a od voća jabuke, kruške, grejp…

2. Integralne žitarice i mahunarke

Idealan omjer minerala kalcija i magnezija čini Janu vašim najboljim suradnikom u borbi protiv toksina.

Integralne žitarice i mahunarke su odličan izvor antioksidanata, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana. Uključite u Vašu prehranu divlju ili smeđu rižu, kruh od integralnog brašna, kus-kus, bulgur, heljdu, integralnu tjesteninu, različite vrste graha, leću, slanutak.

3. Tjelesna aktivnost

Prilikom čišćenja organizma od toksina nije preporučljivo izvoditi vježbe koje iscrpljuju naš organizam. Tijelo treba dovesti u balans stoga provodite više vremena u prirodi, šećući i udišući svježi zrak. Tijelu priuštite i blago izlaganje suncu jer se time stvara vitamin D koji je važan za razinu melatonina u mozgu, utječe na opće raspoloženje, ali i jača imunološki sustav.

Hodanje, rastezanje, yoga i vježbe disanja povoljno utječu na cjelokupan proces detoksikacije organizma.

4. San

Odgovarajuća količina sna vrlo je bitan faktor za regeneraciju našeg tijela. Tijekom detoksikacije potrebno vam je najmanje 8 sati sna.

5. Zadnje i najvažnije: Voda !

Prilikom procesa čišćenja organizma nikako nemojte zaboraviti na unos dovoljne količine vode u organizam. Ona pomaže u eliminaciji toksina iz organizma te poboljšava metabolizam, raspoloženje i izgled kože.

Preporučeni unos vode za odrasle osobe sjedilačkog načina života je 1,5L do 3L dnevno*, a ta količina se povećava ovisno o tjelesnoj aktivnosti.

Znamo da oko 60% naše ukupne tjelesne mase čini voda, zato je bitno koja je.

Uz Janu možete uvijek biti sigurni da birate ono najbolje za sebe i svoje najmilije.

*sukladno preporuci EFSA-e (European Food Safety Authority)

Cookie policy

Klikom na Prihvati i zatvori koristit ćemo alate na drugim internetskim stranicama da bismo vam pružili prilagođene informacije u marketinške svrhe putem partnera, uključujući one izvan naše web stranice. Njima se omogućuju prilagođeni mrežni oglasi i proširene mogućnosti analize i procjene koje se odnose na ciljnu skupinu i ponašanje korisnika. Također pristajete i na to da se podaci mogu prenositi i u treće zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora bez odgovarajuće razine zaštite podataka (posebno SAD-a).

Klikom na Postavke kolačića možete pregledati sve opcije, uključujući kontrole za odbijanje upotrebe kolačića za prilagodbu i informacije o kontrolama na razini preglednika za odbijanje nekih ili svih kolačića za druge upotrebe. Svoju privolu u bilo kojem trenutku možete odbiti ili povući u Postavkama kolačića na ovoj web stranici. Više o politikama privatnosti i kolačićima možete pročitati ovdje: Politika privatnosti i Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke kolačića Prihvati i zatvori Prihvati i zatvori